Om oss

Smedstad Ridcenter stod klart i juli 2016 och är en av Sveriges modernaste anläggningar. Anläggningen är en del i kommunens satsning på barns och ungdomars idrott och fritid, inte minst för flickor och kvinnor. Det är en ersättningsanläggning till Ånestadstallet. Med Smedstad Ridsportcenter skapar vi unika förutsättningar för att stödja och utveckla ridsporten för barn, ungdomar och vuxna – både för bredd och elit.


Smedstad Ridsportcenter ligger i natursköna Tinnerö Eklandskap i utkanten av Linköping. Anläggningen inhyser ridskola och fungerar även som mötesplats och kunskapscenter för häst- och ridintresserade i hela regionen.

På Smedstad får du:

  • En trygg och säker miljö där vi aktivt arbetar för alla likas värde.
  • En utvecklande och stimulerande miljö utifrån dina behov.
  • Utbildad och engagerad personal.
Smedstad Ridsportcenter
Betande häst
Ryttare i skogen
Tävlingshoppar med häst
Två hästar i en hage

Sammarbetspartners runt Smedstad Ridsportscenter

Haga Stall och Omsorg

Haga Stall & Omsorg AB (HSO AB) är företaget som driver Smedstad Ridsportcenter sedan 2016 på uppdrag av Linköpings kommun/ Kultur och Fritidsnämnden. Ridskolan drivs på uppdrag av LFK.

 

HSO AB är arbetsgivare, äger hästarna och är driftentreprenör på Smedstad. Företaget har flera olika verksamhetsområden med Ridskola, Para-ridning, Öppen fritids, Daglig verksamhet enligt LSS, Café/ Konferens.


HSO AB ingår i Hagaföretagen AB, som är en liten privatägd koncern med säte i Rimforsa. Förutom verksamheten vid Smedstad driver vi också Förskolor och Jordbruk.

Linköpings Fältrittklubb

Tillsammans med Haga Stall & Omsorg AB skall Linköpings Fältrittklubb verka vid anläggningen.


LFK bediver tävlings- och ungsoms- och föreningsverksamhet  på anläggningen.

Linköping kommun

Med Smedstad Ridsportcenter skapar Linköpings kommun unika förutsättningar för att stödja och utveckla ridsporten för barn, ungdomar och vuxna – för bredd och elit.

Lejonfastigheter

Har på uppdrag av Linköpings Kommun byggt Smedstad Ridsportcenter.