Mer info

Smedstad - Daglig Verksamhet


MER INFORMATIONSmedstad Daglig Verksamhet passar dig som är intresserad av något av följande arbetsområden; stall, stallcafé och vaktmästeri med ute-  och innesysslor. Verksamheten är arbetsinriktad och för dig som behöver stöd och service i vardagen. Uppgifterna anpassas efter vad du vill och kan. Ibland arbetar vi med olika projekt.


För att läsa mer om vilka olika arbetsuppgifter som kan ingå i vår dagliga verksamhet klicka på den du vill läsa om; STALL, STALLCAFÉ och VAKTMÄSTERIArbetstider


Ditt arbetsschema är individuellt. Du kan delta Måndag - Fredag på deltid eller heltid utifrån dina behov och önskemål.


Måltider


Du kan ta med egen matlåda eller köpa enklare lunch hos oss för 35 kr/ lunch. Vi bjuder på kaffe eller te.

Friskvård


För att kroppen ska må bra har vi olika friskvårdsaktiviteter att välja mellan, exempelvis promenader, avslappning, dans, gymträning och ridning.


Transport – Ta sig hit


Smedstad Daglig verksamhet ligger nära Vidingsjö/ Berga/ Garnisonen. Hit kan man promenera, cykla, åka bil, färdtjänst eller buss. Busshållplats finns 700 meter ifrån Smedstad, (buss nummer 17, hållplats Ortgatan).


Planering- och demokratimöten


Planering- och demokratimöten sker några gånger om året. Mötena är till för att du ska kunna vara med och bestämma vad vi ska göra och om det är något som är bra eller dåligt och som behöver ändras på.


Varje år gör vi även en undersökning genom att fråga alla deltagare och personal hur de trivs för att alla ska kunna vara med och påverka till trivseln på Smedstad daglig verksamhet.

Lokaler och omgivning


Lokalerna är stora och rymliga med många rum för olika aktiviteter. Det finns flera toaletter, duschar, omklädningsrum, automatiska dörröppnare och hiss för de som behöver åka mellan våningarna.


Smedstad Daglig verksamhet ligger på Smedstad Ridsportcenter, bredvid Korpvallen (mellan Vidingsjö och Tinnerö) i Linköping. Runt Smedstad Ridsportcenter finns hagar och vacker natur med ängar, skog och vatten.

Inflytande


När du börjar hos oss gör vi en genomförandeplan tillsammans med dig. I den skriver vi vilka mål du har med den dagliga verksamheten, vilka aktiviteter eller uppgifter du vill ha och vilket stöd du behöver. Vi gör även ett eget arbetsschema till dig.


Du har möjlighet att arbeta både individuellt och i en grupp.

Övriga aktiviteter


Utifrån förslag från deltagarna kan vi göra utflykter och studiebesök på andra ställen. Vi ordnar fest några gånger om året och har öppet hus för anhöriga och vänner.


Hunden Flinga går tillsammans med föreståndaren Catharina på utbildning för att bli terapihund. Möjlighet finns att hjälpa till med att ta hand om Flinga för de som är intresserade.

Personalens kompetens


Personalen har utbildning och erfarenhet av att ge stöd och service till personer med olika funktionsvariationer. 
Specialkompetens: Personalen har kompetens inom våra områden - hästar, café och vaktmästeri.

Organisationsform


Privat utförare av daglig verksamhet - Haga Stall & Omsorg AB


Godkända av IVO (Inspektionen för Vård och Omsorg) och Linköpings kommun.


Se information om Haga Stall och Omsorg AB's ekonomi och styrelse på allabolag.


Haga Stall och Omsorg AB är en del av Hagaföretagen, läs mer information om moderbolaget här