Funktionsvarierad

Ridning för ryttare med funktionsvariationer

Individanpassning

Vi erbjuder ridning för personer med individuella behov. Vi har flera olika hästar som passar olika storlekar på ryttare. Ridningen hos oss kan se ut på olika sätt. Vi erbjuder enskild ridning i kortare eller längre pass med olika intervaller. Allt efter ryttarens egna behov. För närvarande finns också en specialgrupp FU för de lite mer självständiga ryttarna men som behöver mer tid och mindre gruppstorlek.

Vi kan ta emot ryttare med eller utan tidigare vana och kunskap.


Hjälpmedel

På anläggningen finns olika typer av hjälpmedel. Här finns uppsittningslift, uppsittningsramp och uppsittningspallar.


Till flera av våra ryttare använder vi oss av barbackapaddar med handtag, istället för sadlar. Detta för den gynnsamma effekten av värmen från hästen samt att rörelserna från hästens kropp lättare kommer igenom till ryttaren vilket är fördelaktigt, inte minst ur ett rehabperspektiv.


Efter ryttarens behov använder vi också ögel-tyglar och olika varianter av paddar för att kompensera jämnviktsförhållanden.

Ridning för funktionsvarierade på Smedstad ridskola. Ryttare på ponny.

Tillgänglighet

Smedstad ridsportcenter är tillgänglighetsanpassat på många sätt. Utanför entrén finns en parkeringsplats för dig med tillstånd. På hela anläggningen finns dörrautomatik och till varje våningsplan finns hissar.


Här finns flera stora toaletter med anpassat utrymme. Smedstad ridsportcenter är i stort sett tröskelfritt vilket underlättar för dig som använder rullator eller sitter i rullstol. Stallgångarna är breda.

Smedstad Ridsportcenter


Ridsportallén 5,  585 97 Linköping


013-390 02 78


Haga Stall & Omsorg AB