Mer info

SMEDSTAD - Daglig verksamhet

MER INFORMATIONSmedstad Daglig verksamhet passar dig som är intresserad av något av följande arbetsområden; djur, stall, café, vaktmästeri med ute och inne sysslor. Verksamheten är arbetsinriktad och är för dig som behöver stöd och service i vardagen. Uppgifterna anpassas efter vad du vill och kan. Ibland arbetar vi med olika projekt.


För att läsa mer om vilka olika arbetsuppgifter som kan ingå i vår dagliga verksamhet klicka på den du vill läsa om; STALLET, STALLCAFÉT, VAKTMÄSTERI


Arbetstider

Ditt arbetsschema är individuellt. Du kan delta Måndag - Fredag på deltid eller heltid utifrån dina behov och önskemål.

 

Måltider

Du kan ta med egen matlåda eller köpa enklare lunch hos oss för 30 kr/lunch. Vi bjuder på kaffe/te.

 

Friskvård

För att kroppen ska må bra har vi olika friskvårdsaktiviteter att välja mellan, exempelvis promenader, avslappning, dans, gymträning och ridning.

 

Transport – Ta sig hit

Smedstad Daglig verksamhet ligger nära Vidingsjö/ Berga/ Garnisonen. Hit kan man promenera, cykla, åka bil, färdtjänst eller buss. Busshållplats finns 700 meter ifrån Smedstad, (buss nummer 17, hållplats Ortgatan).

 

Inflytande

När du börjar hos oss gör vi en genomförandeplan tillsammans med dig. I den skriver vi vilka mål du har med den dagliga verksamheten, vilka aktiviteter eller uppgifter du vill ha och vilket stöd du behöver. Vi gör även ett eget arbetsschema till dig. Du har möjlighet att arbeta både individuellt och i en grupp.


Planering- och demokratimöten sker några gånger om året. Mötena är till för att du ska kunna vara med och bestämma vad vi ska göra och om det är något som är bra eller dåligt och som behöver ändras på. Varje år gör vi även en undersökning genom att fråga alla deltagare och personal hur de trivs för att alla ska kunna vara med och påverka till trivseln på Smedstad daglig verksamhet.

 

Övriga aktiviteter

Utifrån förslag från deltagarna kan vi göra utflykter och studiebesök på andra ställen. Vi ordnar fest några gånger om året och har öppet hus för anhöriga och vänner. Hunden Flinga går tillsammans med föreståndaren Catharina på utbildning för att bli terapihund. Möjlighet finns att hjälpa till med att ta hand om Flinga för de som är intresserade.


Lokaler och omgivning
Lokalerna är stora och rymliga med många rum för olika aktiviteter. Det finns flera toaletter, duschar, omklädningsrum, automatiska dörröppnare och hiss för de som behöver åka mellan våningarna. Smedstad Daglig verksamhet ligger på Smedstad Ridsportcenter, bredvid Korpvallen (mellan Vidingsjö och Tinnerö) i Linköping. Runt Smedstad Ridsportcenter finns hagar och vacker natur med ängar, skog och vatten.

Entré genom gula dörren

Personalens kompetens


Personalen har utbildning och erfarenhet av att ge stöd och service till personer med olika funktionsvariationer. 
Specialkompetens: Personalen har kompetens inom våra områden - hästar, café och vaktmästeri.


Organisationsform
Privat utförare av daglig verksamhet - Haga Stall & Omsorg AB
Godkända av IVO (Inspektionen för Vård och Omsorg) och Linköpings kommun.

Smedstad Ridsportcenter


Ridsportallén 5,  585 97 Linköping


013-390 02 70


Haga Stall & Omsorg AB